Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2015. június 19., péntek

Bevetésre készen

Forest körbenézett a szobájában. Semmi igazán személyeset nem vihet magával. Néhány repülőmodell lebegett a tenger felől érkező szélben a mennyezetről lelógatva. Gyerekként még nem érte el őket, most meg beleverte a fejét, ha nem figyelt. Pedig már tudhatná, hogy melyik hol lóg le a magasból. Mégis szinte élvezte, hogy meglebbentheti a repülőmodelleket és azok körpályán ringani kezdenek a levegőben, felfüggesztésük középpontja körül. Vagy mint az ingaóra, kibillentve nyugalmi állapotukból.  Egy nagy vászonzsákba pakolt. A nyakában egy pilótaszemüveg fityegett. Az ismerős tülkölés hallatszott az ablak alól.
-          Forest! Indulok, nem várok itt a világ végén.
-          Indulj előre, majd utánatok megyek! – legyintett neki az ablakon túl Forest.
-          A cukrászdánál leszünk.
-          Jó, menj csak – kiáltotta fel sem nézve a papírjaiból Forest.
-          Kop-kop. Egy lány vár rád odalent fiam – lépett be Fabian a szobába.
-          Majd utána megyek.
-          Ez az utolsó estéd itthon. A tábori ágyak nem kényelmesek.
-          Apa, ez az egész várkastély nem kényelmes! Költözz el, ideje komfortszintet lépned. Élvezhetetlen az élet itt. Nem a középkorban élünk! Nem élhetsz egy várban!
-          Az angol király is Windsorban él!
-          De ő a király apa! – háborgott Forest.
-          De Noirok vagyunk!
-          Szerintem meg csak egy csökönyös vén szamár vagy, aki nem hajlandó haladni a korral – érvelt Forest. – Nem fogok ide visszajönni.
-          Ezt hogy érted?
-          Nem akarok egy várban élni apa, nevetséges!
-          Amit az őseid a vérükkel védtek, az neked nevetséges!
-          Apa az őseimnek ez védelmi funkcióval bírt, de ma a huszadik században ez egyszerűen vicces és kész.
-          Nagy-britanniában csak azok élnek várban, akik megtehetik.
-          Apa, fölösleges veled vitáznom.
-          Ez az örökséged lesz.
-          A falra mászok ettől a dumádtól – sóhajtotta Forest és a zsák száját összehúzva a vállára dobta a nehéz pakkot.
-          Meg sem érdemled, hogy a fiam légy – poroszkált utána Fabian. Forest a lépcső tetején megtorpant és visszanézett rád.
-          Nem úgy értettem. Csak… nem tudod értékelni, hogy milyen családba születtél.
-          Az, hogy nem tudom értékelni, hogy  a falak hidegek,  a sarokba még a 15. századi ősöm vizelt, hát tényleg lehet, hogy nem ide való vagyok. Ki hozna ide bárkit is?
-          S a lány? Terveid vannak vele?
-          Ki? Lilly-Anne?
-          Neki udvarolsz?
-          Nem. Senkinek sem udvarolok. Rám akaszkodott. ennyi.
-          Elmégy a háborúba. Talán vár valamit.
-          Mit?
-          mondjuk, hogy eljegyezd. Tudod. gyűrűvel.
-          Nem fogok Lilly-Anne-nek gyűrűt adni. Konkrétan közölni akarom vele, hogy keressen mást. Várjon valakire. Lilly-Anne biztos házasodni akar, nem akarom, hogy várjon rám éveket. Engem meg nem érdekelnek az ő téves elképzelései.
-          A legtöbben, akik háborúba indulnak azért biztosítanak maguk után valamit.
-          Nem akarok egy nőt sem kétségek és remények közt hagyni. Akárki csinál is ilyesmit, az nem normális és bolond.
-          Nem lehet, hogy fordítva van? Magányos hősként akarsz elvágtatni a naplementébe?
-          Egyszerűen van annyi józan eszem, hogy nem akarok özvegyet és árvákat magam után hagyni, ha úgy alakul. Most ezért vetsz meg komolyan? Apa annyira máshogy gondolkodunk. te és én.
-          Forest. minden valamire való ember gondol a jövőre. Az utódlásra. Ha minden fiatal férfi a harctéren marad, ki biztosítja a jövő nemzedékét?
-          Majd Te apám. Itthon maradsz és a szép fiatal lányokat kedvedre használhatod. Engem meg hagyj békében ezzel a szarsággal.
-          Miért bánsz így velem!
-          Apa, ez az öröklés csak a Te problémád. S ne azonosítsd a magad problémáit velem. Nekem ez nem probléma. Ha neked az, akkor old meg Te!
-          Most lázadsz ellenem!
-          Ez nem lázadás apa, csak mások a nézeteink. S Te ezt nem tudod elfogadni – Forest mély levegőt vett és a várkapuban még visszafordult.
-          Nem kívánsz sok szerencsét a harcba induló fiadnak?
-          Nem vagyok jó a búcsúzkodásban. Vigyázz magadra és gyere le azzal a géppel!
-          Gép még nem maradt fenn a levegőben apám – biccentett Forest. Szavai kétértelműségét, már csak távozta után értette meg Fabian. A vadászgép akkor is földet ér, ha lelövik, ha lezuhan. A levegőben repülőgép nem marad fenn. Milyen igaz.
Forest kezet fogott a fiúkkal. Mind terep színbe öltözve ültek a lányok mellett. A lányok is egyszerűbb szürke ruhában üldögéltek, limonádét kortyoltak. Beau lehangoltan ült, még Forest érkezésére se kapta fel a fejét.
-          Mi a helyzet? – ült le mellé Forest.
-          Shana úgy néz ki nem is ér ide – sóhajtotta Beau.
-          Kicsoda?
-          A lány, aki leöntött punccsal a banketten, emlékszel?
-          Ja, aham, az az ír csaj. Na és? – kért egy kávét sietve Forest.
-          Nem is tudom. el akartam tőle köszönni. – bizonytalankodott Beau.
-          Tetszik neked?
-          Csinos – vágta rá bizonytalanul Beau. – Vagy nem?
-          Az én véleményem kell ahhoz, hogy megállapítsd? Hát ha annak tartod akkor az. Kész – túrta át a haját Forest megszokásból, mire rájött, hogy a haja a sorozáshoz mérten, most egészen rövid.
-          Shana! Ide, ide! Itt vagyunk! – pattant fel Holly a másik oldalról és a teraszról integetett le, hadonászva, hogy majdnem kilökte a pincér kezéből Forest kávéját. A lány lihegve futott fel a lépcsőn.
-          Holly! Azt mondtad fontos! én meg itt loholtam – fújtatott Shana és a hajába erősített fehér szalagot igazgatta. Barna szövetruhában és hozzá illő cipőben volt, kimelegedve foglalt helyet és mindenki az ő lihegését nézte. Forest végigmérte a lányt. Nem volt túl magas. Amióta levágatta  a haját, mindig egy vékony pánttal tartotta a homlokából kifésülve, a nyakán megkötve. a megkötők vagy a hátára estek, vagy oldalt előre hozta, vagy valami rejtélyes helyre eltüntette. Ma igazgyöngy volt a nyakában. De egyébként lihegett mint egy kutya, piros foltok voltak az arcán, ahogy kimelegedett és egyértelműen nedvesség csillogott a homlokán inkább csapzottnak tűnt mint csinosnak.
-          Mi nem vagyunk neked fontosak? – ütött a mellkasára Patrick vigyorogva.
-          A katonai egyenruha nem a polgári öltözet konfekciórészlegén készül. Számomra lényegtelen – rendelt egy kávét Shana is. – Majd leragadnak a szemeim. A háború divatja a barna és a szürke. Jól beleolvadni a szürke ködös éghajlatunkba. Olyanok leszünk mint az esőcseppek, szomorúan hullva alá az égből.
-          A ruhaiparban dolgozol? – kérdezte Forest meghökkenve.
-          A dolgozó nő a mai világban sikk – vetett rá egy futó pillantást Shana.
-          Mi azt hittük lányok mind háziasszonyok lesztek – jegyezte meg nevetve Dave.
-          Mi meg azt hittük, hogy ti fogtok feleségül venni – vágta rá Lilly-Anne, haragosan Forestre vetve tekintetét. – Én is dolgozom.
-          Apuci cégénél – vetette oda Beau. – Mit? Iratokat tologatsz az íróasztalodon?
-          És ti? miért követitek mind Forest-et. Mintha nem is lenne saját akaratotok – vágott vissza Lilly-Anne.
-          Sokan bevonulnak – jegyezte meg óvatosan Shana.
-          S lelövetik magukat – nézett haragosan Forestre Lilly-Anne.
-          Még élek – sütötte le a szemét Forest és feszülten a cukortartóért nyúlt. Az ujjai beleütköztek egy hűvös kissé nyirkos kézbe. Shana riadtan húzta el a kezét.
-          Bocsánat, tessék csak. Te voltál itt hamarabb, a te kávéd már biztos nem olyan forró – motyogta az orra alatt Shana.
-          Kösz – felelte egykedvűen Forest és sietve kanalazta a cukrot a kávéjába, majd Shana felé tolta.
-          Mind vettünk repülésórákat. A kiképzésünk végülis jól sikerült és Franciaország tele van fiatal francia lányokkal – jegyezte meg Patrick. – Talán kint is maradok.
-          A háború nem erről szól – vetette ellen Forest.
-          De erről is – mosolygott Patrick. – Még közelebb kerülünk élet és halál határához. Hol máshol akarnánk érezni, hogy még élünk. Az érzékek és a törvények megváltoznak háborúban.
-          Ellátási gondokkal küzdenek. Ha éhes vagy nem nagyon gondolsz másra – érvelt Shana.
-          Elválnak útjaink lányok, talán vissza sem jövünk. Megsirattok minket? – dőlt előre Dave várakozón a lányokra nézve.
-          Előre senkit sem siratunk – tiltakozott Shana.
-          Engem nem érdekel mit műveltek – húzta fel az orrát Lilly-Anne. – Forest! Nem gondoltad meg magad? – szegezte a kérdést a szemközt ülőnek.
-          Nem – kortyolt a kávéból Forest.
-          Akkor már nincs egyéb mondanivalónk egymás számára – Lilly-Anne egy kurta fejbólintással távozott az asztaltól. Forest nyugodtan kortyolta tovább a kávéját. Holly és Shana várakozón összenéztek.
-          Szerintem mi megyünk – emelkedett fel Shana sietősen.
-          Shannon! Várj!  - Beau is felállt és megkerülve az asztalt megállította a karjánál fogva a lányt. – Írnál nekem esetleg. Néha? Nagyon örülnék neki.
-          Beau! – szólalt meg vontatottan Shana. – Semmi okot nem adtam, tényleg nekem egy jó ismerős vagy és nem több és én….
-          Tudom, tudom. De azért írnál? Barátként? – kérdezte Beau.
-          Jól van – adta meg magát Shana. – De ez nem azt jelenti.
-          Nem jelent semmit, de jó lenne leveleket kapni valakitől. A külföldieknek meg azt mondhatom, hogy a kedvesem írja őket. Villoghatnék – vigyorgott Beau.
-          Beau, ti nem javultok meg sosem! – fogadta el a papírt Shana és kifizetve a kávéját lesietett az utca túloldalára.
-          Utál engem – sóhajtotta Beau.
-          Dehogy. Csak nincs beléd esve – rántotta meg a vállát Forest. – Kíváncsian várom, hogy ír-e majd neked.
-          Ha ír, az orrod alá fogom dörgölni minden egyes levelet és hangosan felolvasom neked éjszakánként.




4 megjegyzés:

  1. Drága Callie!
    Olyan imádnivaló társaság Forest-éké! :D Ahogy egymást szivatják, ahogy a fiúk viccelődnek a másikkal. Imádom ezt a fejit is. :D Fabian és Forest tényleg nem egy húron pendülnek, de nem tudom, melyiküknek adjak igazat.
    Remélem, kitart a lendületed, és a következő fejezetet is ilyen gyorsan hozod! :)
    Sok puszi: Lau

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lau!

      Sok ötletem lenne, csak valahogy formába kellene mindent önteni, és úgy igazán leülni és megírni, kigondolni... meg még színesíteni a dolgokat... hát remélem, hogy menni fog a dolog. Most kicsit Forest szerelmese lettem... remélem kitart sokáig a lendület...
      Nem akar elérkezni ez a nyári pihenés, még mindig annyi dolog van...
      Ezt a fejezetet alapvetően én is kedveltem. :)

      Puszi: Callie

      Törlés
  2. Szia Callie!

    Forest-ék olyan gyerekesek, de egyszerre felnőtt témákat boncolgatnak. Megpróbálják a szomorú végletet, ami szinte majdnem biztos, hogy rájuk vár, viccesen felfogni. És ez benne a csodálatos, hogy ennyire vidáman felfogni a halált. Végül Forest esik áldozatul, akit szinte ez nem is érdekelt, a meglátásom szerint.
    És haragban elválni a háború előtt? Forest és Fabian nem valami jó módon váltak el, és szerintem ezt a végén mindketten megbánták. És Lilly-Anne-nel való szakítása még előttem nem teljesen tiszta. de idővel rájövök.
    És ez a Beau-Shana szál is annyira érdekesnek látszik az én szemszögemből. Várom a további fejleményeket! :D

    Üdvözlettel: Nita :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nita!

      Forest és társai, még nagyon fiatalok. De ők már felnőtt fiatalok. Nem is gyerekek és nem is felnőttek, valahol a határon lebegnek.
      Forest szerintem okés így, ahogy gondolkodik. A viták, a gondolatok, és az álláspontok azért nem szűnhetnek meg háborús időkben sem. Utólag persze nyilván átértékelődnek már ezek a dolgok. De ez mindig csak utólag történik meg. Én nem nagyon tudtam ezeket a dolgokat máshogy besorolni, ez most így maradt. A fejemben így állt össze egésszé. Beaut és Shanát külön-külön és együtt is nagyon kedvelem. Lesznek elkerülhetetlen dolgok, ez ilyen... remélem azért tetszenek a fejlemények majd!
      Üdv: Callie

      Törlés