Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2015. június 1., hétfő

A Holdhercegnő színre lép

A rekettyebokor felől újabb rémes hangok érkeztek. Lionel a faasztal közepére dobta a gyűrött, ragacsos kártyalapot. A falábak inogtak a habzó sör a poharakban ringó táncba kezdett. Robin sietve leivott a saját söréből. A rekettyebokor újra bölénycsorda hangját hallatta. Robin elfintorította az orrát.
-          Ez undorító – jelentette ki egy kártyalapot a kupac tetejére dobva.
-          Várandós – rántott vállat Lionel és húzott a pakli tetejéről egy lapot.
-          Egész nap bölénycsorda jár a parton le és fel? – jegyezte meg rosszmájúan Robin.
-          Csak reggel, te szemét! -  suhintotta meg Robin fejét Charlotte, ahogy elhaladt Robin mögött.
-          Menj moss fogat, addig az asztalunkhoz sem ülhetsz – meredt rá dülledő szemekkel Robin.
-          A sörbűzös kártyáidtól nem undorodsz? – nézett le Robin lapjaira Charlotte. Egy-két kör után tért csak vissza és egy papírlapot nyomott Lionel orra elé.
-          Ezt nem hiszem el! – csapott az asztalra felháborodottan Charlotte.
-          Mi ez? – futotta át Lionel a tekintetével a paragrafusokból álló iratot.
-          A nagybátyám! Vissza akarja perelni a teljes örökségemet! Szerinte a házasságunk nem érvényes – tette karba a kezét Charlotte.
-          A parókia anyakönyvében rögzítve lettünk – legyintett Lionel. – Kérünk egy igazoló lapot és kész is vagyunk.
-          Félek, hogy ez nem lesz elég – sóhajtott Charlotte.
-          Ha kell beszélek Ezüstharmaton a pappal. Újra megházasodtok – vigyorgott rájuk Robin. – Leszek újra a tanutok na?
-          Elég volt az asszonyt egyszer elvenni – nevetett Lionel.
-          Hozzád menni is – ingatta  fejét Charlotte nevetve.
-          Majd ha nem elég a másolat, akkor szólj, most más dolgunk van Lionellel. Eredj, nem nő fülének való! – hessegette Robin.
-          Nőügy? – könyökölt az asztalra Charlotte, egyértelműen jelezve, hogy maradni akar. Lionel és Robin összenézett az asztal felett.
-          Beszélj csak, mi értelme lenne titkolni előtte – tette félre a kártyákat Lionel.
-          El akarom fogni a lányt és apám elé vinni – mondta határozottan Robin a tervét.
-          Nőrablás? Hú!!! Robin feleséget akarsz magadnak? Nem vagy Te ehhez túl fiatal? – csapta össze a tenyerét meglepetten Charlotte.
-          Annyira azért nem vagyok fiatal – vakarta a füle mögött göndörödő fürtjeit zavartan Robin. – A kis boszorkány meg a gyöngyök miatt kell.
-          Lopott tőletek? Az igen! Ki az, aki a rablót is meglopja! Azt hiszem szeretném megismerni az ifjú leányzót! – kacagott fel elégedetten Charlotte és szőke hullámos tincsei közül kiválasztott egyet és a mutatóujja köré csavarta.
-          Egy vörös hajú kis boszorkány, de biztos, hogy tudja, hogy hova rejtették a Merryweather-k a gyöngyöket. Ha megtalálnánk, miénk lenne egész Holdfölde. Ki kell szednem belőle. Vagy apámnak. Mindegy. Egy ilyen húzással apám is elismerne, hogy méltó vagyok utódjának lenni itt a fenyvesekben.
-          Robin! Te állandóan bizonyítási kényszer alatt szenvedsz! – borzolta össze Robin haját Charlotte.
-          egyáltalán nem szenvedek! – morogta Robin. – Charlotte te nő vagy! Hogy lehet a legkönnyebben elfogni egy lányt?
-          Ugyan, menj már Robin!  Miért nem kérdezed meg tőle a gyöngyök hollétét? Ismerkedj meg vele!
-          Azt nem!
-          Talán félsz tőle? – sandított rá pajkosan Charlotte.
-          Nem félek senkitől az erdőmben, de ahhoz hogy ő bejöjjön az erdőbe csapdát kell neki állítanom – gondolkodott hangosan Robin.
-          És? Aztán apád elé viszed? Aki mit csinál vele?
-          Az nem az én gondom. Remélhetőleg kellően megrémül apámtól, hogy elárulja a titkait!
-          S ha nincs titka?
-          Minden Merryweathernek van titka. Ő sem lesz különb. Tud valamit! Talán mindvégig nála voltak a gyöngyök!
-          Lehet hogy az egész de noir klán a gyöngyök keresésébe őrült bele – gondolkodott Charlotte.
-          Nem őrültem meg – tiltakozott hevesen Robin.
-          Te nem. De nézd meg apádat! – pillantott rá hűvös kék szemekkel szemtelenül Charlotte. – Nem bíznék benne sem az értékeléseiben, sem a tetteiben. Én egy ártatlan madarat se vinnék elé, mert előbb lövi le, mint hogy gondolkodna. Robin, ha elé viszed a lányt, talán az esélyt is eljátszod, hogy megtaláld azokat a gyöngyöket.
-          mivel csalhatnám az erdőbe? – törte a fejét Robin.
-          Talán mutass neki valamit, ami érdekes az erdőben. Ami nem szokványos ami ritka. Ami ártatlan és védtelen, amitől meg sem fordul a fejében, hogy egy egész csapat sötét alak leselkedik rá – gúnyolódott Charlotte. – Lionel remélem Te nem veszel ebben részt – nézett rá a férjére.
-          Én… izé…
-          Ha mégis, akkor meg tartsd féken ezt a kis bolondgombát! – intett Robin felé.
-          Jó, de akkor is be kell hívogatnunk az erdőbe. A Merryweather birtokra mi nem léphetünk – tárta szét a karját Lionel.
-          Ha én megállnék valamiért is az erdő felé közeledve… az… talán egy sebesült állat – harapott az alsó ajkára Charlotte.
-          Vagy… egy csapdába esett állat! – csillant fel Robin szeme. – Ez egyszerűen nagyszerű! – vigyorgott Charlotte-ra. – Lionel?
-          Igen, logikusnak tűnik – bólintott rá Lionel is.
-          Akkor kész a terv. Odaállítunk egy csapdát egy állattal ami becsalogatja az erdőbe, aztán elfogjuk, aztán apám elé visszük.
-          És apád majd megveregeti a válladat! Bravó fiam! Olyan szörnyeteggé neveltelek, mint amilyen én vagyok – húzta el a száját Charlotte.
-          Ne légy ünneprontó Charlotte! Nem lesz baja a lánynak – állt fel az asztal mellől Robin.
-          Megígéred? – nézett rá kétkedve Charlotte.
-          Persze. Szavamat adom.  De most megyünk, tervet kell formálni a kis boszorkány elfogására.   Lionel is felemelkedett ültéből és karját Robin vállán átvetette.
-          Lionel! Te tudod, hogy ki ez a lány? – kiáltott utánuk Charlotte.
-          Ja, még nem mondtuk. Ő a Holdhercegnő! Tudod, akiről már meséltem – kiáltotta vissza Lionel.
-          A Holdhercegnő? Ez komoly? Ha hazaérsz, mindent el kell mesélned róla! – szedte be a söröskorsókat az asztalról Charlotte.

Éjszaka a Hold nagyobb lett. Egyre nagyobb. S Lionel ezalatt mindent elmesélt a Holdhercegnőről, amit csak tudott…

4 megjegyzés:

  1. Drága Callie!
    Majdnem felsikoltottam, mikor megláttam, hogy van új fejezet. Már rettenetesen vártam!
    És megint lenyűgöző lett! Hogy várhattál eddig, hogy ezt megoszd velünk? Tökéletes, imádom. Nagyon-nagyon-nagyon várom a folytatást is, azt már egy kicsit hamarabb, ha tudod! ;)
    Sok puszi: Lau

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lau!

      Nos új nyitányok fognak kezdődni. Kicsit kifulladtam a Lionel/Charlotte szálban. Ez van. Új lendület, remélem sokáig fog tartani.

      Puszi:
      Callie

      Törlés
  2. Szia Callie!
    Végre, megint újabb fejezettel jutalmazol meg minket, lelkes olvasóidat. Mint tőled megszokott, ez is egy csodálatosan jó, viszont picinykét rövidke fejezet volt. De az a lényeges, hogy létezik. És akkor ha jól követem a szálat, most tértünk a film kezdeténél egy picit továbbra. Már nagyon várom a folytatást, és remélem, hogy nyáron több időt tudsz ránk is fordítani.
    Már csak 1 hét van a suliból mellesleg.
    És megtudtam, hogy a volt sulimban a 7.-esek a cseszneki-várat látogatták meg, ezért bambultam a képeket egy darabig. és időközben megnéztem a Valahol Európában-t is, és ebben is a cseszneki vár szerepen egy kis részletben :3 Büszke voltam magamra, hogy felismertem.
    Most pedig elköszönök, legyen szép napod!
    Üdvözöllek: Nita :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nita!

      Kis fejezet volt. Mert annyira régen írtam már, hogy kicsit elvesztettem a fonalat itt Lionel-éknél. Nem tudtam már tovább folytatni ezt a szálat. TEhát újat kezdek. SZerencsére suli vége. Kezdődik a nyár. és igyekszem most néhány fejezetet hozogatni itt a nyár folyamán.

      Legyen szép napod. remélem az új fejezettel sikerül
      Üdv: Callie

      Törlés