Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2014. december 10., szerda

Mert csókot is lehet lopni

A Turner-család könyvtára egy kis  belső parkból nyílt London egyik eldugott  utcácskájában. Charlotte tekintete megakadt a babakocsit tologató nőkön a parkban. Elállt az eső, s a napfényt minden londoni azonnal kihasználta. Charlotte felfogta a szoknyáját és felsietett a Turner-könyvtár lépcsőjén.
-          Kint megvár – szólt az inasra Charlotte.
-          Igenis kisasszony – ült le az egyik árnyas padra az inas beletörődőn. Charlotte  biccentett a mosolygós teremőrnek és tekintetét végighordozta a mennyezeti ablakokkal megvilágított tágas könyvtáron. A magas boltozat messze méterekre nyúlt fel a magasba, és három szintes volt a könyvtárrész.  Charlotte már kitapasztalta, az alsó szinten vannak a legunalmasabb könyvek. Csupa antik mű, eddig a legszívdobogtatóbb olvasmánya is talán a Shakespeare össze lehetett. Egy könyvesboltban sem árultak a mai irodalomból szóló izgalmasabb köteteket. Vagy éppen csak Charlotte-nak nem voltak hajlandóak elárulni, mi van a raktárban, vagy a pult mögött.  Charlotte elhúzta a száját, ahogy felfelé haladt a keskeny falépcsőkön. Az eső után még kevesen voltak a könyvtárban.  Charlotte az ajkába harapott és az egyik létrára hágott.  Végigfuttatta szemét a kötetcímeken. Amin nem volt felirat, azok közül is kiemelt egyet és belelapozott. Semmi. Unalmas növénytani elemzések. Hát ez rémes! A legizgalmasabb mű egy német munka volt J.G. Mendel : Versuche über Pflanzen-Hybriden. Verhandlung des Naturforschenden Vereins in Brünn. Ez egy új kiadás volt, és a virágok beporzásáról szólt, illetve az öröklődésről az ivaros szaporodású fajoknál.
-          Ivaros szaporodás – lapozgatta Charlotte, s ajakbiggyesztve összecsukta a könyvet.  A  könyvet a melléhez szorítva folytatta útját az emeleti kerengőrészben.  Az egyik polcsor mögött egy férfi guggolt az ablakmélyedésben, és egyértelműen megzavarta a lány felbukkanása.
-          Ó elnézést, bocsánat – mondta Charlotte és kikerülte a férfit. Már méterekre továbbhaladt, amikor megállt. Ha egy férfi ennyire összerezzen attól, hogy egy nőt meglátott egy könyvtárban felbukkanni a háta mögött… akkor garantáltan tiltott irodalmat olvas! Olyanokat, amik… Charlotte ajkai enyhén szétnyíltak és csak egyetlen másodpercig gondolkodott, hogy helyes-e amit tesz. Aztán sarkon fordult és visszalépett a sorba a férfihoz.
-          Bocsánat, hogy újfent megzavarom a magányát, de… - a férfi  a zsebébe süllyesztette a kezét és felállt, hogy szembenézzen a nővel. – Egy könyvet keresek – felelte fülig vörösödve Charlotte. A férfi körbenézett a Turner-könyvtár hatalmas gyűjteményében.
-          Igen,  mindjárt gondoltam – mondta ironikus rekedtesen lágy hangon a férfi.
-          Nem, Ön nem ért engem. Nekem nem akármilyen könyv kell. Talán maga tudna nekem segíteni – rebbent fel Charlotte szemhéja zavarában. S felpislogott a magas férfira. Találkozott a tekintetük és Charlotte eltátotta a száját. Az a szempár! Whiskyszín aranylón ragyogó, nem létezik! Nem lehet, hogy ezen a héten lépten nyomon ilyen szemszínű férfiakba botlik. Istenem! Tényleg az az álarcos férfi az személyesen? Álarc nélkül? – Charlotte idegesen kapta a szemét ide-oda a polcokon, s végül egy lépéssel közelebb lépett a férfihoz, s a kezét a férfi felé nyújtotta.
-          Bocsánat, még be sem mutatkoztam és letámadom itt a polcsorok közt. Charlotte Powell – tartotta a kezét a férfi elé. Tudta, hogy kényszerhelyzetbe hozta a férfit, sőt egyenesen kiprovokálta, hogy mutatkozzon be neki. Hivatalos körökben ilyen nem is történtetett volna, valakinek be kellett volna mutatni őket egymásnak. Nem csak így a férfi elé állni és letámadni. De hát ha ez a férfi tényleg az a férfi, akkor igenis jár egy visszavágó! Elvégre a minap ő támadta meg. A bemutatkozása talán fölösleges is. Ez a férfi tudta, hogy arra fognak kocsizni, tudta, hogy a Powell-örökösnőt rabolja ki! Ez a férfi tudja, hogy ő kicsoda! Ő is tudni akarja, hogy ki a férfi! Ennyi igazán jár neki! Elvégre magával vitte anyja legkedvesebb nyakláncát! Tudni akarja, hogy ki volt az!
-          Lionel de Noir, szolgálatára hölgyem – szorította meg a nő kezét meleg mosollyal Lionel, s egy leheletnyit közelebb hajolt, miközben suttogóra fogta: - És igazán nem támadott le a polcsorok közt – húzta pimasz mosolyra a száját. Charlotte elvörösödött.
-          Tehát tudna nekem segíteni, maga bizonyára olvasott már… - Charlotte elharapta a mondat végét és csak bámulta azokat az igéző whiskyszínű szemeket.
-          Tudok olvasni, ha ez a kérdés – felelte az most már leplezetlenül mosolyogva a lányra.
-          Ne nevessen ki, de mutasson nekem egy olyan könyvet, amit… - Charlotte akaratlanul is de bizalmasan közelebb lépett, hogy véletlen se hallja senki, amit mondani akar - … amit csak férfiak szoktak olvasni – suttogta Charlotte, s bár érezte, hogy lángba borul az arca a borostyánszín szemeket nem eresztette a tekintetével. A férfi talányosan végignézett Charlotte-on, tekintete megakadt a Mendel művön, az öröklődés, szaporodás, genetika és ivaros szaporodás kérdését boncolgató köteten, majd szeme laposan rebbent, s ellökte magát a polctól. A kötetet, amit ő olvasott visszacsúsztatta a helyére, s megkerülve Charlotte-ot egy másik polcrészleg felé lépett, majd a legmagasabb polcról leemelt egy kötetet, s a lány orra elé dugta.
-          Tud franciául? – kérdezte Lionel felvont szemöldökkel.
-          Öhm igen, persze – nyögte Charlotte.
-          Fel sem merült magában, hogy francia irodalomban keresgéljen? Mirabeau gróf írt a témában, de nem volt szemérmes La Fontaine, Diderot, és Montesquieu sem. Én általában Crébillont és d’Argenst, illetve Sade márkit szoktam olvasni – nézett a szeme sarkából laposan a lányra Lionel. Charlotte bele akart lapozni, de Lionel sietve rátette a kezét s markával tartotta. – Az Isten szerelmére ki ne nyissa itt! Még lángra kap a ruhája! – pillantott az aula felé Lionel. – Ezekben illusztrációk is vannak.
-          Komolyan? – hűlt el Charlotte.
-          Hát persze. Erotikus illusztrációk, pornográf képecskék, és igen sikamlós leírások – suttogta halkan, elsötétedő aranybarna szemekkel Lionel. Charlotte még közelebb húzódott és összedugták a fejüket a könyvtár polcai közt.
-          És… mondja csak… pozitúrák is…. vannak benne? – sütötte le a szemét Charlotte teljesen kivörösödve. De még mindig inkább egy idegennek tette fel a kérdést, mint bárkinek az ismeretségi köréből.
-          Igen. de… nem túl fiatal maga… hogy ilyeneket olvasson? Egyáltalán,… nő ilyesmit… nem is illendő hogy kezébe vegyen – jegyezte meg csábító mosollyal Lionel.
-          Huszonkettő vagyok. Más az én koromban már hat gyereket szült! – vágta rá Charlotte felvetett fejjel.
-          Egy felvilágosult nő – ingatta a fejét Lionel. – Semmiben sem akar különbözni a férfiaktól igaz?
-          Miért kellene? Egy nő miért nem olvashatja azt, amit egy férfi. Hogy lehet, hogy eltiltják a nőket ennek az ismeretétől, holott a nászágyban a feleség is ott fekszik vagy nem? Ha feleséggel teszik az csak a gyereknemzést szolgálja? – kérdezett rá megemelt szemöldökkel Charlotte. – a nőknek tudatlanként kell férjhez menniük, hogy azt se tudják mi vár rájuk?
-          Charlotte maga túl okos! Egyszer még veszélybe fog kerülni a gondolkodása miatt – figyelmeztette Lionel.
-          Maga mit gondol az olyan nőkről? – súgta Charlotte. – Akik ilyesmit…olvasnak? – nyelt egyet Charlotte. A férfi a könyveknek dőlt, selyemkendő nélkül sokkal barátságosabb az arca - állapította meg Charlotte. De a szeme, ugyanolyan nyugtalanító!

-          Az a nő, aki erotikus irodalmat olvas, az maga is nagyon erotikus nő lehet – kacsintott rá Lionel olyan pajzán, ugyanakkor lángra lobbantó tekintettel, hogy Charlotte beleremegett. – Nekem mennem kell Charlotte! Jó olvasást! – suttogta, s mielőtt gondolkodhatott volna Lionel átkarolta, a derekánál fogva magához húzta  a lányt és lehajolva hozzá ajkaival beborította a lány meglepetten szétnyíló ajkait. Könnyedén siklott végig a nyelve a lány fogsorán, ajkainak meglepett ízén, még érezte a tea fűszeres zamatát a lány szájában. Mit művel itt ő? Ízelítőt ad a londoni fruskáknak lopott csókokból? De a lány ajkai rákaptak a csókolódzás ízére. Charlotte ujjai beletúrtak hátul összefogott hajába a tarkójánál, rózsaszín ajkai készségesen szétnyíltak és buján akár egy puha nedves kehely várták az ő kemény nyelvcsapásait. Charlotte nem nyöszörgött és nem sóhajtozott, hanem mohón csatlakozott nyelvük játékához, csupa buja nedves puha lágyság volt a nő, igézően szédítő a csókja. Sőt inkább bátorító volt a csókja, mintha többet is akart és engedett volna. Lionel megemelte fejét a csókból, és fátyolos whisky-színű szemeivel kábultan közelről nézte a nő sötétkék tekintetét. Charlotte szétnyílt ajkakkal felpillantott rá, s mielőtt még őrültséget művelne Lionel ellépett és magára hagyta a nőt a könyvtárban.


6 megjegyzés:

  1. Jujj, ez is de jo leeetttt! Remelem hamar hozod a koviiit! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szió!
      Most igyekszem kicsit többet frissíteni. Karácsonyhangulatban vagyok, jobban van kedvem írni is :)))

      Törlés
  2. Istenem, Callie! Nem találok rá szavakat, komolyan! Csodálatos! Úgy örültem, mikor megláttam, hogy új fejezet(ek) kerültek föl! Jobbá tetted a napom! Nagyon várom a következő fejezetet!
    Millió puszi: Laura

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lau!
      Bizony megérkeztek az új fejezetek. sok gondolat van a fejemben, végülis Charlotte mellett döntöttem, most kicsit Charlotte-hangulatba kerültem az utóbbi időkben :) Remélem azért elégedettek lesztek ezzel a történettel is :) Jó olvasást!
      Puszi: Callie

      Törlés
  3. Szia Callie!

    Mondtam, hogy olvasok :) És ezt nagyon jós esett elolvasni. És hát, eszembe juttattad Drágaságomat. És hát erről nem tehetek. Szeretem. Viszont nem annyira tettleges, mint Lionel. Lionelhez képest... nem fogható hozzá.

    Ez nagyon jó kis rész volt. Köszönöm,hogy elolvashattam. És nem elítélendők azok a hölgyemények, akik idézlek, "erotikus műveket" olvasnak.
    "Az a nő, aki erotikus irodalmat olvas, az maga is nagyon erotikus nő lehet " - ehhez nincs kommentárom.

    Olvasok tovább, üdvözöllek!
    Nita :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nita!

      Hát minden de Noirban van vmi megkapó. Nem tudom miért, de valahol mindegyiket imádom, úgy a maguk módján. Azt hiszem ez az erotikus irodalmat olvasás, annyira Lionel és charlotte, hogy valahogy ezt nem hagyhattam ki... és örülök, hogy sikerült bepaszíroznod a történetet a többi könyv közé és olvasod :)

      Callie

      Törlés