Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2012. november 17., szombat

Gyerekkel az erdőben

- Már megint szalad – sóhajtott Robin szemével követve, ahogy fia elcsörtet a rengetegbe.


- Had szaladjon, majd megállítja egy kiálló gyökér, amiben felbotlik – ropogtatta a mogyorót a fogsora közt élvezettel Lionel. Fabian belerobbant a fa tövében összegyűlt avar közepébe és visítva eltűnt az avartakaróba süppedve. A gyerekkacagás betöltötte a lejtőt, Robin lehajolt a kupac fölé és kihalászta belőle a gyereket. Fabian egy levelet nyalogatott lelkesen a szája elé tartva.

- Fabien, fúj! Köpd ki! – vette el a gyerektől a levelet Robin.

- Jól van na! – rázta le apja kezét magáról Fabian csibészes mosollyal és kiszabadult a szülői szorításból, ismét nekiiramodott a lejtőn lefelé.

- Tökmag! Gyere már lassú vagy! – kiáltott hátra Armand az utána csetlő-botló unokaöccsének. Fabian egy ideig engedett a szólongatásnak, aztán váratlanul meggondolva magát leguggolt az egyik terebélyes fenyőfa ágai alá. Onnan kukucskált ki, kis ujjaival egy tűlevelet próbált letépni az ágról, a tenyerébe nyomódtak a hegyes levelek, kivörösödött tőle a tenyere és az ujja, Fabian meglepetten nézett a fájó, piros kis pontokra, a tenyerében maradt zöld kis vékony pálcikákra. Saját tenyerét vizsgálgatva két ujja közé vett egy tűlevelet és tejfogai közé vette, s ráharapott. Kivette a fogai közül és figyelte, ahogy a tűlevél enyhén meghajlott a nyomástól, de nem tört el. Fabian úgy döntött a tűlevél nem ehető, ezért a térdénél a nadrágjába törölgetve a levelet kikukucskált. Apja és nagybátyja komótosan sétáltak az erdőben, de apja fekete szemei őt nézték. Fabian vidáman rámosolygott apjára és négykézláb kimászott a fenyő alól, majd ismét futásnak eredt, a tőle telhető gyorsasággal. Felülről avareső hullott Fabian világosbarna fürtjeire, s csodálkozva nézett felfelé, amikor Armand nagy lendülettel leugrott a fáról.

- Most meg vagy! – csapott le Fabianra és magával sodorta a földön. Fabian belement a birkózásba, de csak néhányszor megcsapkodta unokatestvére karját. Armand megcsiklandozta a kicsit, aki erre apró kukacként visított a földön.

- Tökmag Kukac! Tökmag Kukac! – skandálta Armand.

- Armand, nézd meg mit csinálsz vele! – Robin szétszedte a két fiút és Fabiant talpra állítva az avarban elkezdte róla leporolni a humuszos földdarabkákat, és apró levéldarabkákat. Fia hajába fújkálva próbálta megtisztítani a szöszke kis hajszálakat a kosztól. – Ezért én fogok otthon kapni – húzta el a száját Robin, látva, hogy a fia reménytelenül mocskosan fog hazatérni az erdei sétájukból. Fabian fecergett apja rendezgetése alatt, már menekült volna.

- Állj már meg egy percre, nézz ide! – szedte ráncba a gyereket Robin. Fabian apja térdébe kapaszkodva végre ránézett Robinra. – Fabien! – a gyerek belevigyorgott a képébe, apró kis tejfogaival a levegőt harapdálva.

- Apa! Apa? – támasztotta alkarját apja combjára, ahogy próbált nem felesni, miközben Robin a gyerek nadrágját igazgatta, kis kabátkáját pedig lejjebb ráncigálta, hogy a derekát takarja.

- Hagyd, úgysem lesz jobb! – legyintette le Lionel.

- Tiszta maszat vagy! – nyalta meg a hüvelykujját Robin és a nedves ujjbegyével letörölte az indiáncsíkoknak is beillő fekete földes maszatokat a gyerek homlokáról és arcáról. Fabian prüszkölve tiltakozott és húzta a fejét a tisztogatás elől, de apja combja satuként fogta a kis szabadulóművészt. – Na eredj! – csapott könnyedén a fia popsijára Robin, mire Fabian nekiiramodott az erdőnek.

- Levesz a lábadról mi? – bökött a gyerek után Lionel.

- Néha talán, de inkább csak lefáraszt – rogyott egy kivágott facsonkra Robin. Fabian és Armand kavicsokat keresgéltek a forrásvízben próbálták tisztára mosni. – Ez rossz jel.

- Micsoda? Hogy odáig vagy a saját fiadért?

- Nem, hanem hogy vizeskednek! Ebből olyan mocsok lesz, hogy hét rétegben kell levakarni Fabianról, hogy ismét megtaláljuk a bőrszínét – ingatta a fejét Robin.

- Ne légy vele szigorú! – roppantotta a markában szét a mogyorót Lionel és ő is a két gyerek összedugott fejét nézte. – Ejha a fiaink! – rázta a fejét hitetlen mosollyal Lionel.

- És milyen rosszak! – nézett rájuk sötéten Robin.

- Csak gyerekek! – nevetett Lionel.

- Az ugyanaz. Minden gyerek ilyen rossz, vagy csak a mieink? – túrt a hajába Robin.

- Fogalmam sincs, szerintem Fabian jó gyerek. Sosem ordítozik, nem úgy mint Armand.

- Csak Maria miatt. Tőle örökölte ezt a nyugalmat, de minden rosszaságot tőlem – nézte morcosan, ahogy fia belegázol a forrásvízbe és vidáman tocsog benne. – Na mit mondtam? – mormogta Lionelnek és fáradtan felállt, hogy a forráshoz siessen.

- Fabien! – kiáltott a gyerekre. Fabian felkapta a fejét és apja közeledő sötét alakjára nézett. Vígan ugrott egyet a forrásban, mire a hideg víz felcsapott a fenekéig. Nézte ahogy lábai elzárják a lefolyás útját a forrás apró , vékony medrében. Nagyon tetszett neki, hogy megakadályozza a vízfolyást. Felgyülemlett a víz a lába körül és most körülötte kezdett szétfolyni, a nedves, nyirkos földön. – Hagyd abba és gyere ki a vízből! – dörrent a gyerekre Robin. Fabian le-fel gázolt a forrásvíz jéghideg vizében. Persze nem érzékeli még, hogy ez veszélyes is lehet. Ő gyerek. Robin egy határozott lendülettel kipenderítette a gyereket a forrásvízből.

- Nem szabad, megfázol, te butus! – nézte fia sáros, nedves menthetetlen ruházatát. – Vége a mókának, haza kell mennünk átöltözni.

- Neeem! – görbült le egy csapásra Fabian ajka és máris dühödt sírásra kezdett.

- Elég legyen! - Robin ölbe kapta a tiltakozó gyereket és nagy léptekkel a vadászház felé indult vele.

- Akkor holnap találkozunk! – fogott kezet a két férfi búcsúzóul, s Lionel a világítótorony felé vette a lépteit, magához intette a fiát.

- Szia Robin, Szia Fabien! – kiáltotta Armand és apja után ügetett.



Robin a karjában szipogó gyerekkel ért vissza a vadászházba. Francios téblábolt a fogadócsarnokban.

- Forralj vizet, de tüstént! – ripakodott rá Robin és felsietett az emeletre.

- Már megint, hogy hozod haza ezt a gyereket! – hagyta abba a ruhák hajtogatását a lábákban Maria. Robin kapkodva vetkőztette a gyereket. – Nem hiszem el, hogy ha ketten vagytok az erdőben, akkor mindig ilyen mocskosan jöttök haza! – vett elő egy fürdőlepedőt sebbel-lobbal Maria.

- Már megint zsörtölődsz! Fejezd be ezt az öregasszonyos sápítozást, mert különben elverlek! – nézett fel rá Robin, ahogy a még mindig hüppögő gyereket szőrmére tette és a fürdetődézsát előhúzta a sarokból. Maria szappant hozott és a fürdetéshez kötényt kötött a szoknyája elé. Robin ledobta magáról a kabátját és az ingujját kezdte feltűrni a karján. Francios meghozta a gőzölgő kancsókat és Mariával elkezdték feltölteni a dézsát, Robin a csupasz kis szipogó Fabient a levegőbe emelte és egy lendülettel a dézsába nyomta. A meleg vízben megnyugodva üldögélt. Még piros szegélyes szemeivel nézett fel a szüleire, akik rosszkedvűen rajta babráltak. Fabian elernyedt a békés forró vízben, érezte anyja rutinos magabiztos mosdató mozdulatait.

- Állítsd fel! – szólt Maria hűvösen Robinnak, mire Robin Fabian hóna alá nyúlva kiemelte kicsit a vízből a gyereket. Maria sietve dörzsölgette fia lábáról a sarat. – Hogy lehet az, hogy ruha volt a gyereken, mégis mindenütt saras?! – szidta Robint Maria.

- Honnan tudhatnám? – nézte a fiát és az egyre koszosabb mosdatóvizet Robin.

- Te vigyáztál rá! Veled volt! Ha velem van, sosem így jövünk haza!

- Mert egyfolytában fogod a kezét, mintha halálos baleset érné a következő fa mögül!

- Voltak idők, amikor veszélyben voltunk mind! – emlékeztette Maria.

- Ami nem jelenti azt, hogy ezek az idők elmúltak volna! – szűrte hidegen a fogai közt Robin.

- Ezt meg hogy érted – akadt meg a szivacs Maria kezében a gyerek testén, s szürke szemeivel fürkészve Robinra nézett.

- Julien beköltözött a de Noir várba – felelte elkomorultan Robin.

- Nem! – nyögte Maria és a szivacsot újra belemártotta a vízbe és a fia testére nyomta.

- De igen! – nyomta vissza a vízbe a fiát Robin és ellépett a fürdetéstől. Hátat fordítva nézett ki a fenyvesekre az ablakon át. Csak a vízcsobogást hallotta a háta mögül, a fürdetés kedves, nyugtató hangjait. Maria lesütött szemmel, majd aggódón nézett fel a férje feszült, rezzenéstelen alakjára. Maria belebugyolálta a gyereket a fürdőlepedőbe és az ölébe véve a kicsit, Robinhoz lépett.

- Én… nem is tudom mit mondhatnék, Robin… - próbálta felvenni a szemkontaktust a férjével, de Robin csak az erdőt nézte, lassan szedve a levegőt.

- Nem mondhatsz erre semmit – felelte szűrve a levegőt a fogai közt.

- Sajnálom… - harapott az ajkába bizonytalanul Maria. Fabian tenyerét kidugva a fürdőlepedő alól, az apja karjára tette kis gyerekkezét.

- Az a vár, az enyém és a fiamé! – zihálta visszafojtott indulattal Robin, s ajkát a fia feje búbjára nyomta. Tenyerét rásimította fia kerek kis fürtős fejére, s az atyai csók alatt elszántan Mariára szegezte a tekintetét. Találkozott a tekintetük a gyerek feje felett. S Maria szíve szaggatottan az ijedtségtől féktelen vágtába kezdett. S ösztönösen magához szorította a gyereket rémületében.

- Mit akarsz tenni?

- Semmit, Maria semmit – rázta a fejét Robin. Fabian fejecskéje élénken járt hol anyjára, hol apjára nézett, majd kinyújtotta a karját Robin felé. Anyja karjában fészkelődve próbált átkúszni apja ölébe. Maria erősen tartotta, a kicsit nehogy leejtse, s a fecergő gyerekre nézett.

- Apát akarom! – nyújtotta karjait apja felé Fabian. Robin futó szemrebbenéssel kinyújtotta a karját és törülközőstől átvette a gyereket Mariától. Fabian kényelmesen elhelyezkedett apja erős karjaiban, karját apja vállára támasztva elégedetten bújt a férfi mellkasához. Robin érezte a gyerek puha meleg testét, s ez az érzés, erőt sugárzott.

- Nem sajnálkozni kell Maria – nézett vissza az asszonyra Robin, miközben magához szorította a fiát. Fabiant nem zavarta semmi, melegben, biztonságban érezte magát, a feje felett elhangzó konfliktusokból semmit sem érzékelt, már csak a vacsoráját és az édes álmokat várta.

12 megjegyzés:

  1. Szia!

    Milyen hamar feltetted. Nagyon aranyos történet lett. De ez a fordulat nagyon meglepett. Szegény Fabiant előre féltem.

    Üdv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Én is meglepődtem, hogy milyen hamar feltettem.:)) Kellett egy kis lazítás, mert megőrültem volna, és erre a legjobb egy fejezet megírása. Úgyhogy ebben vezettem le a feszültségeket:) Kikapcsolódtam.
      Üdv: Callie

      Törlés
  2. De jó , hogy ilyen hamar lett folytatás!!:D
    Úgy örültem neki amikor megláttam!
    Fabian olyan aranyos!!
    Kíváncsi vagyok mi lesz!:)


    millió puszi:


    Natalie

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Most, hogy Fabian már szerves része lett a történetnek, engem is ő érdekel a legjobban, kicsit minden miatta történik már az egész eseménysorban.:))
      Remélem, hogy jó lesz, és tetszik majd nektek.
      Pusz: Callie

      Törlés
  3. Szia!!
    Jó hamar hoztad az új fejezetet.Örülök neki!!! :D
    Nagyon szuper fejezet lett!!!Fabian olyan aranyos!!
    Egyébként ez a rész a "Vissza a fenyvesekhez" tartozik??Mert ha igen,akkor van már sejtésem a folytatáshoz...
    Szóval csak azt akartam mondani,hogy ez a rész is-mint a többi-állati jó lett!!
    Várom a folytatásokat!!!
    Üdv.:Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Kíváncsi vagyok, mi a sejtésed a folytatáshoz:))) és bizony ez mind a Vissza a fenyvesekhez tartozik már.
      Legszívesebben egész nap csak írnék, ma olyan jó kis ködös ágyba bújós idő van, amikor csak pihizni szeretne az ember a szoba melegében.
      Talán a hétvégén...
      Örülök, hogy tetszett, és folytatása következik:)
      Üdv: Callie

      Törlés
  4. Szia Callie!
    Jaj, mi vár még erre a gyerekre! Most még nem ért semmit, de tudja az Isten, hogy mi lesz ha felnő, és megtudja mit is örökölt volna. Ha Robin vére folyik az ereiben,már pedig az, biztos vagyok benne, hogy vissza akarja majd szerezni.
    Újabb kedvenc jelenetem lett!:) "(...) milyen rosszak - nézett rájuk sötéten Robin(...)", erre meg Lionel röhögve válaszolt. Ott jót nevettem. Robinból jó apuka lett, tényleg.
    pusz gréti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gréti!

      Nagyon ráéreztél a történet hangulatára, mert egészen közel jársz úgy az egész történet végkifejletéhez:)) Nekem már csak meg kell írnom valahogy, vmikor.
      Robin szerintem is egészen megemberelte magát és, igyekszik nevelgetni a fiát. Meg sokat vannak együtt, persze főleg azért mert klántagot akar belőle nevelni, na de akkor is, azért tényleg ott van a gyerekkel. Imádom!:)Pusz:Callie

      Törlés
  5. Ez akkor most melyik történethez tartozik? Egyébként meg szuper feji lett...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még mindig a Vissza a fenyvesekhez történetet írom.

      Törlés
  6. Nagyon jó lett!!! ;)
    Csak így tovább!
    Remélem a szünetre is raksz ki<3
    Üdv.:Dalma

    VálaszTörlés