Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2012. szeptember 30., vasárnap

Maria de Noir

Hosszú csend telepedett közéjük. Maria érezte, hogy megfordul körülötte a világ. Ez lehetetlen. Ez képtelenség! Erkölcstelen, szégyentelen dolog. A titokban találkozások sem voltak már tisztességesek. De hogy ő, mint egy jó házból való úrilány megszökjön, és út közben esküdjön örök hűséget annak akit szeret? Nem, ez nem Maria Merryweather. Ez nem méltő hozzá! Hogyan is feltételezheti Robin, hogy igen? Robin komolyan az előbb ajánlotta fel neki, hogy megszökteti és a skót határon, az engedékenysebb skót törvények szerint feleségül vegye? Atyaég!




Robin homlokráncolva figyelte a lányt. Maria kezdeti pánikszerű döbbenetét, most valami makacs dac és engedetlenség váltotta fel. Látszott az elfelhősödő viharos szürke szemeken. Ismét háborút vívnak? De milyen háború ez? Hiszen kettejükért vívják! Persze a gőgös hercegnő ismét előtört Maria belső világából. A hercegnő, aki a szerettei körében fényes pompában, akar végigvonulni Ezüstharmat kis templomában, mint a nagybátyja és Loveday. Igen, Maria ilyen esküvőt akar. És mitagadás ilyet is érdemelne. De nem most, és nem ilyen körülmények közt. Robin megunta ezt a vontatott, lassú malmozást. Nem lesz képes kivárni Maria nagykorúságát. Atyáik beleegyezését.



Robin meghallotta a jelző madárfüttyöket. Apja tehát az erdőben van. Igyekezniük kell, és még mindig nem tette fel a legfontosabb kérdést.

- Maria! – a lány kitépte magát a karjából.

- Robin, nem hozhatok meg az egész életemre ilyen sorsfordító döntést egyetlen perc alatt. Át kell gondolnom, és ehhez nem elég egy-két nap.

- Most kell döntened, itt ebben a percben Maria! – túrt a hajába ingerülten Robin.

- Lehetetlent kérsz tőlem, ez nem fair! – kiáltotta hevesen Maria.

- Az élet velem sosem lesz az Maria! – csattant rá indulatosan Robin. – Nem ígérhetek semmit, nem mondom, hogy innentől boldogan élünk, amíg meg nem halunk, hogy nem lesznek problémáink, hogy nem követünk el újabb hibákat. De azt garantálhatom, hogy együtt leszünk. Mi ketten. – Maria feldúltan nézett rá. Robin nem foglalkozott a lány ellenállásával megragadta a karját és maga felé rántotta. – És most szeretnék feltenni neked azt a bizonyos kérdést! – suttogta elfulladva Robin.

- Ne Robin! Kérlek, ne itt, ne így! – nézett körbe nyüszítve Maria. S most már nem érdekelte, hogy mi lesz, egyszerűen megindultak a szeméből a könnyek. De nem az elragadtatottság és nem a boldogság könnyei. Hanem a belső vívódás és szenvedés könnyei. Robin felfelé fordította a tenyerét amiben a két karikagyűrű feküdt.

- Maria, hozzám jössz feleségül? – tette fel a kérdést mély megindultsággal, rekedt tónussal, érzelmektől túlfűtött hangon Robin.



Maria szinte hisztérikusan zokogott fel, Robin vasmarkából nem volt szabadulás, hiába próbálta kirántani a csuklóját. A fiú ujjai szorosan tartották. Maria felnézett az égre és egész testében rázta a tehetetlen sírás. Ó ha sejtette volna hogy erre a napra ébred, ha tudja, hogy ez nem egy szokásos délutáni sétára invitálás, hanem egy egész életre. Ha csak sejtette volna, hogy itt és most kell megélnie egy lánykérést, akkor…nem tudja, hogy mit tett volna. Hogy kikelt volna-e ma az ágyból, hogy eljött volna-e Robinnal. De most itt van. A szabad ég alatt, az erdőben, a fák lombkoronái borulnak a fejük fölé, vállukra süt az őszi napfény telt vérnarancs színe. Maria haja szinte lángolt a napfényben a vörös a tűz fényével égett, szinte felgyújtotta a nap sugára. Egyszerű, virágmintás ruhában volt, két oldalt vezetett fonat futott hátra a hajába és halványszín masnik kötötték egy csokorba a két vezértincset.



Robin megkeményedő arcéllel nézett le rá, olyan távolinak, olyan idegennek hatott most ez a férfi, akit szeretett, akinek a szüzességét és fiatal szívét adta, aki megváltoztatta az egész életét, az életfelfogását a vágyait, az álmait. Mindenét. A mindene volt ez a férfi, aki most könyörtelenül és ridegen állt előtte. Felvértezve mindennel. Sürgetve őt, és várva a válaszát. Maria vizenyős tekintettel nézett le a két csupasz nemesfémre, amelyeken megcsillant a napfény. S megreszketett Maria egész belsejében. Házasság! Ez nagyon komoly lépés. Olyan, amit egy tizenöt éves lány fel sem foghat igazán. Mit is jelent ez? Hogy mostantól Robinnal él? Itt ebben a vadászházban? Hogy nem csaponghat amerre akar, hogy háztartást kell vezetnie, hogy minden évben gyerekeket szüljön ennek a férfinak. Ezt akarta? Tényleg ezt akarja? Ki akarja ezt tizenöt évesen? Jézusom!



Robin nem merte elengedni a lányt, félt, hogy elfut előle és neki most már nagyon nincs ideje. Az erdőből egy fekete bőrkabátos alak csörtetett előre.

- Robin, jön az apád! – szólt Lionel ideges feszültséggel a hangjában.

- Jól van – bólintott Robin, de le sem vette a tekintetét Mariáról. – Adj még öt percet nekünk! – küldte el a zavaró tényezőt Robin. Lionel ismét eltűnt. Robin lassan kieresztette a levegőt a tüdejéből.

- Maria, várom a válaszodat a kérdésemre – jegyezte meg némi türelmetlen rezonanciával a hangjában Robin.

- Tudom, kérlek eressz el! – sütötte le a szemét Maria. Egy pillanatig azt hitte a másik nem fog engedelmeskedni, de végül érezte, hogy enyhül a szorítás a csuklóján. Maria hátrált néhány lépést, majd leguggolt és a szoknyájába temette az arcát. Robin a legközelebbi fatörzsnek dőlt és várt. Keresztbe tett karral nézte a lányt. Maria szipogva emelte fel a fejét. Háttal guggolt a fiúnak. Könnyes szemét az előtte magasodó vadászházra szegezte. Érezte, hogy újra megrázza testét a zokogás. Robin felépítette ezt a házat. Kettejüknek.

- Ha igent mondok? – kérdezte csendesen szipogva Maria.

- Vár rád egy szürke pej az erdőben. Velem és a kíséretemmel azonnal Skócia felé vesszük az irányt, holnap a kora esti órákban már Gretna Greenben leszünk. Egybekelünk és visszatérünk ide. A vadászházba – sorolta hűvösen Robin.

- És ha nemet mondok? – törölgette a könnyeit Maria.

- Akkor visszakísérünk Holdszállásra és tisztelettel búcsút veszek tőled Maria. A jövőt illetően semmit nem tudok mondani. A felnőtté válásodig még évek vannak hátra Maria, és fogalmam sincs ki akarom-e ezt várni – felelte Robin.

- Tehát a ma este mindenképpen búcsúzom. Vagy tőled vagy a lánykoromtól – mondta szomorúan Maria.

- Rajtam és klánomon kívül senki más nem tudja, hogy nem vagy már ártatlan. Megmaradhat minden így. Tőlünk soha senki sem tudja meg. A nászéjszakán pedig könnyű egy apró sebet ejteni, hogy véres maradjon a lepedőd. Semmi sincs ami végzetes lenne rád nézve – mondta szárazon Robin.

- Értem – bólintott Maria. Letörölte szoknyája szegélyével a könnyeit és felegyenesedett.

- Tehát mit sirattál? A szerelmünket, vagy a lányságodat? – kérdezte Robin ahogy a lány szembefordult vele.

- Hol szállunk meg útban Gretna Green felé?

- Ezt vehetem igennek?

- Igen Robin, feleségül megyek hozzád!





A szerelmesek egymásba borulását Lionel megjelenése zavarta meg. Lovon ült és két szürke lovat vezetett kantáron.

- Mennünk kell! – dobta a kantárat Robinnak Lionel. – Merre?

- A skót határ felé! – ültette a nyeregbe Mariát Robin és tenyerével rácsapott a ló farára. Robin is felpattant és a kis csapat vágtázni kezdett. – Fedjétek Mariát! – kiáltotta Robin és lemaradva figyelte, ahogy a klán gyors patkódobogással körbeveszi a lányt külső korgyűrűt alkotva a lány körül, így a tömegben egyáltalán nem látszott, hogy a lány is velük van.

- Mi járatban erre apám? – fékezte meg a lovát könnyedén Robin.

- Új vadászterületek után kutatsz fiam? – nézett körbe Coeur De Noir.

- Anyám birtokán vagyok, erre még sosem jártam, ideje szétnézni nem igaz? – felelte fagyosan Robin.

- Valóban. Számíthatok rád a vacsoránál? – nézett Robinra az apja.

- Talán, még van egy kis elintéznivalóm – felelte gúnyos iróniával Robin.

- Akkor további sikeres vadászatot fiam! – intett fejével a klánjának Coeur.



Robin vágtázva érte be az észak felé tartó kis csapatot. Balról a nap már közeledett a horizont felé. Nagyon jó lovasok voltak, de Maria miatt visszafogták magukat. Ahogy észlelték, hogy a hátuk mögött Robin közeledik beengedték maguk közé, hogy Maria mellett vágtasson tovább. Maria meglepve látta, hogy Lucien helyét Robin váltja fel mellette a lovas vágtában.

- Maria eltűnését a vacsoránál bizonyosan észrevették. Tehát legalább egy órája tudják, hogy Maria nincs Holdszállás területén. A kérdés, hogy mikor kezdenek el keresést indítani utána. Jobb ha minél hamarabb elérünk Gretna Greenbe! – adta ki az utasítást Lionelnek Robin.

- Semmit sem bízol a véletlenre igaz? – vigyorogta Lionel.

- Nem akarjuk, hogy utolérjenek igaz? – nézett oldalt a lányra Robin.

- Nem, azt valóban nem – bólintott felé félszegen Maria. Robin kinyújtotta felé a kezét és Maria erőtlenül de maga is kinyújtotta a sajátját. Egy kis ideig teljesen egy ütemben vágtáztak, egymás kezét szorítva, majd mindketten az előttük levő útra figyeltek. Maria sejtette, hogy Robin miatta diktál lassabb tempót, de egy idő után már úgy érezte, hogy ülve elalszik a nyeregben. Ráadásul teljes sötétség vette körül őket. Rájuk köszöntött az éjszaka. Marián csak az a nappali ruha volt, amiben otthon zongorázott, és ez most az őszi éjszakában kifejezetten kevésnek bizonyult. Robin halk füttyel jelezte a közeledő fogadónál, hogy megállnak. A fiúk lassítani kezdtek és leugrottak a lovakról.

- Hercegnő!? – nyújtotta a karját a lány felé Robin. Maria bágyadtan nézett le rá a nyeregből. – Gyere, itt megszállunk! – intette magához a lányt Robin. Maria fáradtan simult a fiú karjaiba.

- Soha életemben nem lovagoltam még ennyit. Képtelen vagyok lábra állni! – motyogta Maria.

- Tudom, máris ágyban leszünk Hercegnő! – nyugtatta Robin és a fogadósnál a pultra helyezte a csörgő erszényt. – Szobát kérünk – sietve átvette a kulcsot a fogadóstól és a rozoga falépcsőn felvitte Mariát. Belökte a szoba ajtaját. Dupla ágy uralta a szobát. Egy kis mosdótállal. Célszerű és praktikus szoba volt. Fehér ágyneműhuzattal.



Maria fel sem fogta már a kimerültségtől, hogy mi történik vele. Álmosan tűrte, hogy Robin az ágy szélére ültesse. A fiú elkezdte kioldozni a fűzőjét. A lábáról levette a csizmáját.

- Nem vetkőztethetsz le – tolta le erőtlenül a fiú kezét Maria.

- Nem most teszem ezt először – mormolta Robin. – Nem aludhatsz ebben a rémes fűzőben, holnap felöltöztetlek ígérem – Maria beájult az ágyba, Robin sietve magáról is lekapkodta a ruhákat és becsusszant a lány mellé.

- Ez még nem a nászéjszakánk igaz? – kérdezte Maria bágyadtan.

- Nem, ígérem az azért ennél jobb lesz – nevetett halkan Robin. – Istenem de régen volt Maria. Majd megőrültem utánad - simított át a paplan alatt a lány mellein. Maria hörögve húzódott közelebb. Maria már nem válaszolhatott, mert Robin egy csókkal betapasztotta a száját. Érezte, ahogy a fiú fölé nehezedik és a lábai közé helyezkedik. Halk sóhajaikat elnyelte az éjszaka csöndje.



Még fel sem kelt a nap, már úton voltak. Robin hajtotta a kis csapatot, attól tartott, hogy vagy apja, vagy Benjamin Merryweather a nyomukba ér és az éjszakai pihenéssel órákat vesztettek. A táj frisszöld volt a nedves éghajlattól. Csak a reggelire volt idejük nem álltak meg sehol sem étkezni. Valahogy biztonságot érzett Maria, hogy a klán minden tagja velük volt. Csak a lovak miatt álltak meg pár percre pihenni és hogy megitassák őket. Süvített a szél, szinte szelték a távolságokat. Robin kabátja volt Marián, hogy ne fázzon a menetszélben. Így Robin ingujjban vágtatott. Fekete ingje lobogott a szélben ahogy felemelte a karját.

- Az ott már a skót határ! – kiáltotta, s megsarkantyúzta a lovát. A zöld határon könnyedén suhanták át sebes paripáik hátán. A vágta felverte a port az út mentén. Még nem nyugodott le a nap a látóhatáron, amikor elérték Gretna Greent. Robin leugrott a lóról és a kantárt Lionelnek dobta. A kis falu kápolnájában nem kellett sokat magyarázkodni, hogy az átutazó vendégek most és rögtön de gyorsan egy házasság celebrálását igénylik. Mindennapos dolog volt ez Gretna Greenbe, hogy az angolok átszöktek a határon, hogy a szerelmesek egybe keljenek. Robin busásan megjutalmazta a papot, aki buzgón gyújtogatta a gyertyákat a kicsiny kápolnában.

- Minden rendben?! – ért ki hozzájuk Robin. Lionel éppen akkor segítette le a nyeregből Mariát. Maria némán biccentett.

- A gyűrűk? – nézett Robinra idegesen Lionel.

- Nálam vannak – nyúlt a farzsebébe Robin és Lionelnek nyújtotta a két karikagyűrűt. A kápolna kicsi volt és szűkös. Nem nagy vendégseregre tervezték. A klántagok így is megtöltötték. Az oltárnál Maria oldalán Lionel, Robin oldalán Lucien töltötte be a tanú szerepét. Minden külső díszt nélkülöző esküvő volt. Valamiért mégis gyönyörűnek tűnt. A kis rosetta ablakon a lenyugvó nap lágy sugarai világították be a kápolna mennyezetét. A gyertyák fénye melegen ragyogta be a csupa férfiakból álló társaságot. Maria volt az egyedüli nő. A menyasszony. A pap kiadós beszédet tartott. Tudta, ezeknek nem olyan sietős a szertartás. Így kellően belefeledkezhetett a mondandójába. Robin tartotta Maria kezét, és finoman az ajka elé emelte, forró kézcsókot hintett rá. Maria felmosolygott a fiúra. A klántagok mind körülöttük álltak, feketén, sötét bőrkabátban, szertartásosan, levetett kalappal. Maria a férfiak gyűrűjében állva halvány virágmintás ruhájában két napi lovaglás után most mégis boldognak érezte magát. Robin itt van vele. És feleségül veszi. Mert szereti, és mert nem akar mások törvényei szerint élni vele.



Minden megpróbáltatás, küszködés, bizonytalanság és fáradtság ellenére gyönyörű esküvő volt. Békésen, távol minden haragtól és gyűlölettől, távol Holdfölde völgyétől, csak azok között, akik igazán támogatták kettejük kapcsolatát. S életük legfőbb tanúi előtt, Robin unokatestvérei előtt. Lionel kacsintva vigyorgott rájuk, Lucien felnőttes komolysággal mosolygott. Nem kellettek előkészületek, nem készült dús, hosszú csipkefátyol Mariának, sem több sor tafota szoknya, az egyszerű kis nappali ruhájában volt, amiben délután otthon zongorázott. De nem is illett volna Robinhoz sem a csokornyakkendő, az elegáns londoni divat. Itt úgy esküdhettek meg, ahogyan ismerték egymást. A pap Robin felé fordult, s felkérte a házassági eskü letételére. Robin komolyan és határozottan ismételte az eskü szövegét, majd ugyanezt Maria is elismételte mellette.



Nem kellett túlkészülniük, túlünnepelniük vagy pózolniuk. Ez igazán a kettejük napja volt. Senki sem várta el, hogy szebbek, jobbak, kedvesebbek legyenek ezen a napon. Elég volt a hit és a szeretet, amit egymás iránt tápláltak. Robin elvette a kis ezüsttálcáról a megszentelt karikagyűrűk közül a kisebbet és Maria gyűrűsujjára húzta. Maria a tálcán maradt nagyobb párja felé nyúlt és felcsúsztatta a kissé vastag hűvös fémet Robin gyűrűsujjára. Szűzies csókot lehelt az ajkára Robin első hitvesi csókjukként, s a pap felkérte őket, hogy írják alá az anyakönyvet. Robin átvette a szépen lecsepegtetett tollat a paptól és futólag aláfirkantotta a házassági anyakönyvet, majd átadta a helyét Mariának. Maria habozva nézte az üres helyet, ahova a nevét kellett leírni. A pap meleg mosollyal nyújtotta át a tollat, s Maria mély levegőt véve életében aláírta az asszonynevét: Maria de Noir lett.

17 megjegyzés:

  1. Nagyon jó fejezetek lettek!!:D:D
    Maria végre hozzáment Robin-hoz!!:D
    Kíváncsi leszek ,hogy fogadja ezt a kedves család otthon!:D
    Nagyon várom a folytatást!!:):):)


    millió puszi:


    Natalie

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Örülök, hogy tetszett, lehet kicsit túl gyors volt ez a házasságtéma na most már mindegy.
      Folyt. köv.
      Puszi:
      Callie

      Törlés
  2. Szia!
    Azta!!!!!!!!!!!! Egy hónapig nem volt új bejegyzés és erre mindjárt három, és nem is akármilyenek. Ezek talán a legjobban sikerült részek. Félelmetesen megleptél. Így tovább csak kár, hogy ritkán tudsz írni. Sok sikert a folytatáshoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Bepörgettem most egy kicsit az eseményeket, és ezeket nem lehetett szétvagdosni, úgyhogy egyben lement a három fejezet. Sajnos időm az nagyon kevés van, pedig úgy írnék...
      Köszike, amint ismét lesz egy kis szabad időm, folytatom.

      Törlés
  3. Szia!
    Ma láttam meg,hogy még több fejezetet írtál.Iszonyatosan jók lettek.Alig lehet elmondani,mennyire.NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON NAGYON!!!
    Kíváncsi vagyok mit fognak szólni hozzá otthon.
    Egyébként ez a Skóciás dolog tök szuper!! :D
    Üdv.: Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Adri!

      kicsit aggódtam, hogy mit szóltok ezekhez a fordulatokhoz, hiszen elég gyorsan lezajlottak itt az események. De amikor arra gondoltam, hogy Maria fiatalkorúként házasodik, akkor eszembe ötlött, hogy miért ne lehetne egy ilyen romantikus változatú, szöktetéses. S akkor egyből Gretna Green jutott eszembe, hogy ez milyen jól passzolna hozzájuk, szóval megtetszett, hogy Robin és Maria is így kellene, hogy házasodjanak. Ez olyan egyedi és korban is jól illett...
      Örülök, hogy neked is tetszett így a történet.
      Üdv: Callie

      Törlés
  4. Jajjj jó, hogy felnéztem ide. 3 fejezet?! Nem semmi. Majdnem leborultam a székről, amikor megláttam. Legalább volt mit olvasnom így egy nyomorult szerdai nap után :D :S Áhh...Eszméletlenül írsz, nekem még mindig te vagy a kedvencem, pedig rengeteg blogot olvastam már. Persze most előjött a túlzott lovas énem, amit vehetünk rossz szokásnak, vagy nem, de ilyen szempontból volt benne egy hiba. "Szürke pej". Kacagtam, de mondom, aki nem jártas a témában, észre sem veszi. :D A környezetemben ugyanis magyarázhatok mindenkinek, nekik a szürke fehér, a pej és a sárga barna marad. Szóval tényleg csak ezt tudtam felhozni, siess a következővel *-*

    Puszi, Liza^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ok, hát nem értek a lovakhoz, ló közelébe se szoktam menni, inkább nagy ívben kerülöm őket, meg annyira nem is köt le ez a lovas téma, szóval bocsánat ha vmit rosszul írtam és nem léteznek szürke pej lovak, hát nem értek én hozzá, mindegy olyan szürkés kinézetű valamit képzeltem, ami állat.
      Üdv: Callie

      Törlés
  5. Szia Callie!:)
    Isten...em!
    Az elmúlt hónap annyira túlzsúfoltan telt számomra (iskola, olvasóversenyek, házik, fogalmazások, órákon át tartó buszozások, Opera próbák, és minden egyebek), hogy teljesen kifáradtam. Pedig csak most lett október! Te jó ég, ha hiszed ha nem, ma végre le tudtam ülni, úgy, hogy nem kellett semmit se csinálnom, csak ülni és bámulni ki a fejemből. Még a saját szülinapomat is elfelejtettem!
    Nagyon megörültem a három résznek (mármint, hogy ilyen sok), de sajnálom, hogy nem tudtam akkor olvasni, mikor felraktad!:(
    Számomra nagyon nagy kikapcsolódás volt Robinékkal olvasni! Istenem! Az az elszántság! Nagyon jól írtad le azt ami Robinból áradt! Imádtam olvasni.
    Tizenöt évesen én sem tudnám, hogy feleségül menjek-e egy fiúhoz, még ha szeretem is. Habár, ha Robin lenne az, megeshet, hogy a válaszom az "igen" lenne. :)
    Lionel-re nagyon büszke vagyok. Igazi unokatestvérként állt ki Robin döntése mellett. Eddig is kedveltem őt, de most már becsülöm is.
    Nagyon várom a következőt, és remélem jól telik tél ott nálatok. :)
    pusz Gréti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gréti!

      az én napjaim sem jobbak sajnos. A hét végét várom minden egyes héten, úgyhogy nem olyan nagy élmény így most egyik napról a másikra tengődni.
      Hú én már nem is emlékeztem rá, hogy Lionel ilyen jó kis támogató volt:) mindjárt visszaolvasom mit is írtam pontosan :)
      Maria nincs könnyű helyzetben, hiszen nem egy család által támogatott eseményről volt szó. De valahogy pont ettől lett olyan igazán romantikus, olyan egyedi.
      Jaj én is várom, hogy újra írhassak, ismét kiegyensúlyozott lelkiállapotba és hangulatba kerüljek hozzá. Addig is kitartást neked a sulihoz.
      Pusz: Callie

      Törlés
  6. Szia, Callie!
    Szentséges ég! Szuperek lettek ezek a fejezetek! Egy hónapja olvastam azt az utolsó részt, és már teljesen elvesztettem a reményt, hogy lesz folytatása, erre most egyszerre 3 új fejezet! Nagyon jól írsz, fantasztikusan! Teljesen magam előtt láttam a jelenetet, beleképzeltem magam Maria és Robin helyébe is! Hát nem tudom, én mit mondtam volna Maria helyében. Sok gyereket szeretnék majd, ha felnövök, na de 15 évesen máris házasodni!
    Ahogy Gréti mondja: Lionel tökéletesen úgy viselkedett, mint egy igazi unokatesó. Kiállt Robin mellett, és ez csodálatos!
    Várom a következőt, ha lesz egyáltalán, bár szerintem a Fenyvesek lordja első fejezete tökéletesen illene következőnek!
    Puszi: Lau

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lau!

      Azért a remény hal meg utoljára, úgyhogy nem kell itt megijedni :)
      Ó megleptél ezzel a zárással kapcsolatosan...én nem gondoltam a Fenyvesek lordja első fejezetére még, nekem vannak azért még terveim itt az ifjú házasokkal. De természetesen ez sem rossz alternatíva, még lehet megfontolom és akkor ezzel a fejezettel lezárult a Holdudvarban jártam történet. Nem tudom...majd érik a fejemben a dolog és ha már kialakult valami, akkor folyt. köv.
      De mindenképpen írok még Robin/Maria történethez úgyhogy nem szabadultok ilyen könnyen tőlem :)
      Köszönöm, hogy írtál!
      Puszi: Callie

      Törlés
  7. Callie: Oké! :D Nekem is csak azért jutott eszembe, mert valahogy úgy alakult, hogy a Fenyvesek lordját olvastam el először. :) Miattam nem kell így dönteni, csak kérdeztem. :D
    Remélem is, hogy nem!
    Egyáltalán nincs mit!
    Üdv, Lau

    VálaszTörlés
  8. Szia Callie!
    Végre van egy kis időm és írhatok pár sort. Még régebb elolvastam az új részeket de egyszerűen nem volt annyi időm, hogy írjak is hozzá kommentet.
    Nekem a lány kérés tetszett a legjobban. Annyira Robinra vallott az egész, gyorsan, egyszerűen semmi nyálas csöpögés. Nagyon jó lett az a rész. Jaj ez a Robin:) teljesen törvényen felül álló és nem érdekli a hagyomány és olyan apróságok sem mint az illem (tény, hogy azt elhálták:) ) egyszerűen megszökteti Mariat. Nem is tudtam volna elképzelni, hogy Robin kivárja nyugton, míg Maria nagy korú lesz. Az már nem az a Robin lenne akit megkedveltünk.
    Hihetetlenül jól ki találtad, nagyon tehetséges vagy. Már alig várom, hogyan fogadja a család a nagy hírt.
    Az egész éjjeles kimaradásért gondoltam, hogy Benjamin jobban kifogja faggatni Mariat, hogy hol volt és kivel, bár lehet sejti. Robinon kívül nem sok ismerőse van Holdföldén. Na jó nem szaporítóm tovább a szót. Várom a következő részeket.
    Üdv: Andy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Andy!

      Bevallom nekem is a lánykérés jelenet tetszett a legjobban az egészben. Már pontosan nem is emlékszem hogy ugrott be a fejembe a jelenet. De egyszer csak ott volt a fejemben, ez a farzsebből előkapom, megcsillantom a napfényben, aztán kész tények elé állítalak típusú jelenet. És rögtön tudtam, hogy igen, ez Robin! Senki más nem lehet, aki ilyen lazán, mégis ugyanakkor ilyen komolyan tegyen meg egy lánykérést, semmi romantika, csak a száraz tények. Robinban mindig is ezt szerettem, hogy csak a maga módján romantikus, de sosem csöpögős.
      Aztán beugrott ez a Gretna Green téma amit még valamikor kezdő angoltanuló koromban fordítási szövegként gyakoroltam és tudtam, hogy na igen, ez olyan Robin és Mariás történet lehetne. Hiszen Maria még kiskorú, és Robinhoz illik az ilyen törvényenkívüliség, szöktetés, az én törvényeim szerint cselekvés. Úgyhogy, azonnal rákaptam az ízére, hogy ezt csak és így lehet megvalósítani Robin és Maria között.
      Na hát igen gondoltam, hogy végigfutom a kört Benjaminnal, hogy na és kivel voltál el kisasszony? de aztán rájöttem, hogy ez hülyén jönne ki, hiszen Maria senki mást nem ismer Holdföldén, és mit nyekereghetne erre Maria...szóval hülyének találtam a jelenetet és inkább nem is fárasztottam ezzel sem magam sem a szereplőket.
      Folyt. köv. amint időm engedi.
      Üdv: Callie

      Törlés
  9. Szia. :) Mindig is imádtam ezt a filmet és most tudtam elolvasni a könyvet, és nem volt elég még nem tudtam elengedni őket. Véletlenül találtam meg ma ezt az oldalt pedig előtte lázasan kerestem fanfictionöket, és egy ültő helyemben végigolvastam ezt a tizenx részt és szeretném neked megköszönni mert, nagyon igényes, izgulós és romantikus történet lett amibe bárki szívesen belecsöppenne. Most láttam, hogy 10+ éve írtad, így nem tudom ezt olvasni fogod-e de Szép napot és mégegyszer köszönöm!😊🌙

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Eszter!
      Valóban nem mindent írtam éppen ma :) De az ilyen olvasók miatt mint Te volt igazán érdemes megírnom. Hogy még tizenX év után is van, aki rám talál, és megtalálja a történeteimet, és elolvassa! ez szuper érzés! Köszönöm, hogy elolvastad és hogy írtál! További jó olvasgatást kívánok! :) Remélem hozzásegítettem a gyógyulásodhoz is! ;)
      Puszi:
      Callie

      Törlés