Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2015. december 28., hétfő

A skót kontessza

A templom hűvös levegőjét átszelte a harang zúgása. Maria mellett reccsent a templompad, ahogy Robin hozzá hajolt és az énekes könyvéből kikereste a megfelelő oldalt. Maria megemelte a fejét és körbenézett a karzaton, a templom falain, az úrasztalon, az oltáron. Minden nyugodt volt. Maria érezte, hogy a combjáról a súly lekerül, ahogy Robin kiemelte öléből a Merryweather könyvtár kötetét.
-          John Raithby? – Robin értetlenül belelapozott az 1819-es kötetbe. A könyvjelző a hatodik fejezetnél volt, talán mert ez volt a könyv közepe felé. – Monmouth herceg nagy árulása - olvasta fel hangosan Robin. – Miért olvasod ezt?
-          Leesett a könyvtárban. Azt hiszem ez egy jel volt Robin – vette el a férjétől a könyvet. – Most hallgassuk végig az atyát – fordította a szószék felé a fejét Maria, s innentől már nem figyelt tovább Robinra.
-          Tehát a vár? – kérdezte Lionel a hintóba ülve. Charlotte elvette a könyvet Mariától, ő is a jelölésnél nyitotta ki. A fogatra ülve Robin várakozón Mariára nézett.
-          Ki ez a Monmouth?
-          Egy törvénytelen gyermek.
-          Igazán? – húzta fel a szemöldökét Robin. Charlotte beljebb húzódott az ülésre és tüntetőlegesen a könyvbe mélyedt.
-          Igen. Monmouth hercege. Apja, a király, halála után összeesküvést szervezett, hogy követelje magának a trónt.
-          mint törvénytelen gyerek? – kérdezte közbe élesen Charlotte.
-          Azt állította anyjával összeházasodtak titokban, így joga van törvényes fiú utódként a trónra – bólintott Maria. – Igaz, nem tudta bizonyítani a házasságot – tette hozzá Maria.
-          Mi lett a herceg sorsa? – biccentette félre a fejét Charlotte a kötetben lapozva.
-          A törvényes örökös királyellenes lázadásnak minősítette tettét, az összeesküvőket kivégeztette. Monmouth herceget is.
-          Tragikus sors – nézett el Robin. – Mi köze van a fenyvesekhez?
-          Egyelőre semmi. De akkor is a könyv leesett. Tehát jel – biccentett Maria. Charlotte az út alatt átfutotta a történetet a kötetben. Se kép, se egyéb nem tartozott a leíráshoz. A törvénytelen herceg és sorsa mégis megrendítette. S ha hihet Mariának, akkor jelértékű, hogy ez a könyv került eléjük, ezzel a jelöléssel. Charlotte gondterhelten nézett a házaspár után. A fogaton maradt Lionel mellett. Lionel várakozón ült mellette.
-          Mi az?
-          Nem tudom, rossz érzésem van. De egészen más okból – sóhajtotta Charlotte. Neki is van egy törvénytelen gyereke. Mi van, ha Robin halála után…? Charlotte elhessegette magától a rossz gondolatokat. – Monmouth hercegét elismerte a király fiaként – mondta hangosan magát is megnyugtatva. Az ő gyerekét ez a veszély nem fogja fenyegetni. Robin nem tud a gyerekről. Magabiztosan lépett le a fogatról.

A vár lakoma alatt mindenki a maga gondolataiba mélyedt. Lionel próbálta megfejteni a feleségét, Charlotte gondolatai a gyereke körül forogtak, Robin a kísértet rejtélyén, Maria a Monmouth hercegén.
-          A herceg korában élt a nő?
-          Talán – bizonygatta Maria.
-          Maria bármit is hoz a történet, próbálj megmaradni a józanságodnál.
-          Természetesen. Ha segítetek – nézett körbe a társaságon Maria.
-          A szellemalak csak neked jelenik meg, így elég nehéz segítenünk – felelte Robin.
-          Csak annyit kértem, hogy támogassatok az ügyben. A megoldásában – felelte Maria. Robin, körbevezetsz a kastélyban?
-          Most?
-          Igen – állt fel Maria.
-          Mi is veletek tartunk – emelkedett fel Charlotte is ültéből. A széles de Noir képcsarnok folyosóján mentek keresztül. A de Noirok kíváncsi és komor tekintettel követték nyomon lépéseiket. Befordulva a kisebb folyosókra három lépcső vezetett le az átvezető szalonhoz. Kevésbé használt részei voltak ezek a várnak. Robin unottan figyelte Maria nézelődését. Minden képet alaposan megnézett, több szögből is. Charlotte csak kíváncsian bámészkodott, meg-megállt egy-egy képnél. A nők érdeklődésével ellentétben a két de Noir komótosan követte a két nőt. Cipőik koppanását felfogták a szőnyegek. Két szoba közt porfellegek lebegtek. Teremről teremre jártak. Minden szobával fogyott a remény is. Maria tanácstalanul lépkedett a képek közt. Egy idő után alig tudott már különbséget tenni a képen alakot öltő nők között. Hogyan ismerné meg az ő szellemalakját? ha a festményen lévő nők közt sem tud már különbségeket felfedezni?
-          Egyik sem? – lépett hozzá Charlotte.
-          Nem ismerek rá, mintha olyan homályos is lenne már az emlékem is róla. Egy szellemalakot hogyan is láthatnék élesen? – rázta hátra hullámos vörös haját Maria.
-          Ne légy türelmetlen! Hagyatkozz a megérzéseidre Maria – bíztatta Charlotte, suhogó szoknyában továbbhaladva.
-          Igazad van. Az egész csak intuíció kérdése – bizonygatta magának is Maria. Mély levegőt vett és körbenézett a következő folyosószakaszon. Nyugodtan körbehordozta a szemét a képeken. Az asszonyok fölényesen néztek le rá teljes alakos képük magaslatából. Szépek voltak, karcsúak, feltornyozott hajjal, finom, lágy esésű kelmékben, csipkében, hermelinpalásttal. Ékszerekkel. Más-más beállításban, ki szemből, ki oldalról. A folyosóra kilépve a vele szemközti falon egészen a folyosó legvégén megakadt a pillantása egy festményen.
-          Charlotte! – súgta halkan Maria.
-          Igen? – lépett hozzá azonnal Charlotte és követte Maria tekintetét. – Ő az?
-          Azt hiszem megtaláltam – sietett előre Maria felkapva szoknyáját, s futva tette meg a folyosó teljes hosszát. A festményen a nő félrebillentett fejjel nézett rájuk, szinte hivogatóan. egyik könyökével lazán a brokáttal borított asztalra támaszkodott ruhaujjának csipkeszegélye a könyökénél is lágyan a magas pultra borult. Másik kezével hermelinszegélyes szoknyáját tartotta, lágy mozdulattal. Egyenes tartással, lágy mozdulattal. Maria figyelmét is ez keltette fel. A hölgy kezének kecses tartása. Olyan könnyed és természetes volt az egész jelenség, a mozdulat, a beállítás. Mintha a nő csak rájuk várna ott a magasított asztalkára támaszkodva. Charlotte kíváncsian olvasta le az aranyozott keretbe vésett nevet.
-          Maria, itt az áll: kontessza Buccleuch.
-          Kontessza? – mérte végig a nőt Maria.
-          Igen – bólintott Charlotte a feliratot nézve.
-          De a festményen látod itt az asszony mellé festették a feliratot – simította végig az ujját a festményen Maria. A sötét háttérben valóban nyomtatott festett világos betűk hirdették, hogy: Duchess of Monmouth
-          Monmouth! – kiáltott fel izgatottan Charlotte. – Ő Monmouth hercegné. Így már érthető. Nézd itt van a neve is: Anne Scott. Micsoda jelentéktelen név.
-          Mert James Scott néven született a törvénytelen fiú, akit később a király Monmouth herceggé tett. Ez benne volt a kötetben – járkált izgatottan Maria. – Mit akarhat tőlem Monmouth hercegné?
-          Talán ő is Holdhercegnő volt? – pislogott Charlotte.
-          Nem. A kontessz Buccleuchból származik, tehát skót. Nem lehet holdhercegnő csak az aki Holdföldén született. De akkor mégis mit akar a Kontessza tőlem? – nézett kétségbeesetten Maria.
-          Az a dolgod, hogy ezt kiderítsd Maria! – nézett a festményre Charlotte, majd otthagyta Mariát a képpel. Maria elgondolkodva viszonozta a kontessza tekintetét. Ugyanúgy félrebiccentette a fejét, mint a nő a képen. – Anne Scott mit akarhat tőlem? Miért kísért Monmouth hercegné itt a fenyvesekben? Mi oka lehet rá? – nézegette a képet egészen közel dugva az orrát a festmény anyagához. Ujjaival lágyan simogatta a festmény poros vásznát. – Segítsen nekem, hogy megoldjam ezt a rejtélyt! – súgta Maria mielőtt ellépett a festménytől.
-          Robin! – szólt a férfi után Maria. – Mi dolga lehet egy skót kontesszának aki egy walesi terület hercegéhez ment feleségül, és végül lázad a király ellen a férje?
-          Lássuk csak. Talán a hercegné hazafelé menekült Skóciába. Márpedig Holdfölde az a vidék ahol a leggyorsabban lehet Skócia felé elérni a határt – érvelt logikusan Robin. – Holdföldéről a legkönnyebb Skócia felé szökni. Ezért is lettünk rablók. Az átmenőforgalom miatt.
-          Arra gondolsz, hogy a herceg értékeit menekítette Walesből Skócia felé?
-          Igen. Talán… valamit… itthagyott – csillant fel Robin szeme.
-          Máris a kincsekre gondolsz! – háborgott Maria.
-          Mi más oka lehetett, hogy ilyen nyugtalanul itt kísért a fenyvesekben. Talán a későbbi életében a hercegnének már nem volt módja visszatérni ide, vagy nem találták meg. De mi… megtalálhatjuk! Beszélgess csak a jelenéseddel és derítsd ki hova dugta Monmouth hercegének vagyonát! – vigyorgott rá tenyerét dörzsölgetve a nyereségvágytól Robin.
-          Lehetetlen alak vagy! – csapta a szoknyáját sértette Maria, s felvetett fejjel indult vissza a képcsarnokból a lovagterem felé.
-          Lásd be hogy ez egészen érthető lenne. A Holdhercegnő is azért jelent meg neked, mert a holdgyöngyöket mutatta meg. Azt hiszem mégiscsak jó nőt vettem fel. Egy igazi spirituális kincskeresőre tettem szert – bökte meg könyökével Lionelt. – Hozzám képest te mit tudsz felmutatni? – Charlotte vetett rájuk hátra egy fagyos pillantást, s ő is sértetten követte Mariát.
-          Bárhogy is legyen, a lényeg, hogy legalább tudjuk, hogy kivel van dolgunk – bólintott határozottan Maria.
-          Ez igaz. Máris nyugodtabb lehetsz, nem egy ismeretlen nő, hanem névvel és alakkal felruházott.
-          Szerinted Charlotte… van okom félni tőle?
-          Gondolod, hogy egy rossz szellem?
-          Nem tudom. Bár nem így érzem. Nem bántott, nem erőszakoskodott.
-          Csak megijeszt.
-          Igen.
-          De ez természetes Maria. Hiszen nem minden nap látsz szellemeket.
-          Te megijednél tőle?
-          Nem. A festmény alapján Monmouth hercegné csak a királyellenes összeesküvés miatt került nehéz helyzetbe. Alapvetően nyugodt élete lehetett, igen jó házasságokkal. Nem hiszem, hogy ártó szándékkal közeledne hozzád. De a riadalmaddal csak felbosszantod. Ne várakoztasd. Dolga van itt. Segítsd megoldani és akkor békén hagy.

-          Igen, igazad van Charlotte. Legközelebb beszélek vele, vagy legalábbis igyekszem… megtudni mit is akar – vértezte fel magát Maria.

14 megjegyzés:

  1. Hű, végre kiderült, ki a szellem... Kíváncsi vagyok, mit akar Mariától a grófnő. Nagyon várom a folytatást! Ugye olvastad az előző fejezethez írt kommentemet?
    Folytasd minél előbb! :)
    xx Laura

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Persze hogy olvastam az előző kommentedet, csak időzítve volt ez a fejezet feltéve és még nem voltam gép előtt.
      a grófnő most teljesen lázban tart engem is. éjjel-nappal rá gondolok. Nem csak Mariát, de engem is kísért tehát :)))
      igyekszem a folytatással.
      pusz: Callie

      Törlés
    2. Szia Callie! Néhány hónapja kezdtem el a bolgod olvasni és egyszerűen nem tudom letenni a mobilomat!! Nagyot csalódtam Robinban amikor megcsalta Mariát, teljesen el voltam kenődve, de akkor is csak olvastam és olvastam! Még arra is gondoltam, hogy esetleg Loveday segíthetne Mariának, hiszen ő is Holdhercegnő. De persze ez csak az én gondolatom volt amikor Maria Holdszállásra ment. Nem tudom szavakkal megfogalmazni milyen csodásan írsz!! :D Nagyon várom már a következő fejezetet!!! Annyira kíváncsi vagyok!! Bocsi, hogy csak most írtam: Brigi

      Törlés
    3. Szia Brigi!

      Igen, a megcsalásos esetet nagyon sokan nem szerették. :) nekem viszont kellett egy kis izgalom is a dolgokba. Még nem tartom én sem kizártnak, hogy Loveday segítsen Marián. Majd alakul. Jó lett volna most többet írni, de az ünnepek elvitték az időt, most pedig megint a nyakamba szakadt egy csomó dolog... hát remélem majd hamarosan ismét lesz egy kis idő... és írhatok. :)
      Örülök, hogy írtál, várom a továbbiakban is!
      Callie

      Törlés
  2. Szia Callie!
    Nagyon izgalmasak és jók az új részek!
    Tudom azt mondják hogy aki kiváncsi hamar megöregszik,de én akkor is kiváncsi vagyok hogy valójában miért kisérti Maria-t ez a szellem!
    Várom a következő részt remélem minél hamarabb folytatod! :)
    By Bius

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bius!
      A miértekre majd a következőkben már jön a válasz. csak legyen már időm megírni... :)
      Pusz: Callie

      Törlés
  3. Szia Callie!

    Na, kiderült a szellem kiléte. Meglepett, azt hittem, hogy ijesztőbb alak lesz. De egész megnyugtató. Először azt hittem a leírás miatt, hogy Lovedayról van a festmény.

    Egyre jobban érdekel, mik lesznek a továbbiak :) Remek történet, folytasd! :)
    És, megnyugtatlak, nekem tetszett a rész, ami a Charlotte-Robin szál középpontja, csak az utóbbi részekben a viselkedése nem volt számomra elég pozitív. Mert szerettem Őt.

    Nos, megyek tovább olvasom. (Ennek a címét mindig úgy olvastam: "A skót notesza)

    Most megyek, tovább olvasok, üdvözöllek: Anita :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Anita!

      Lassan lezárom ezt a Charlotte-Robin-Lionel-Maria négyest... még szépen kiderül itt a szellemtörténet vége és aztán frissítünk egy kicsit a de Noirok vérvonalán.:) Jöhetnek az új szereplők és az új kalandok. : na és persze az új szerelmek. ;)
      üdv: Callie

      Törlés
  4. Kedves Callie!
    Most találtam rá pár napja a blogodra, és már az összes Robin-Maria történetet elolvastam és egyszerűen imádom 😍 nagyon jól fogalmazol, izgalmas és egyedi a történeted. Kedvenc blogom lett :) sok sikert a folytatáshoz!
    Ölel,
    Bella

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bella,
      hú, örülök, hogy ennyi év után is, még fel lehet fedezni egy Holdhercegnős blogot. Köszönöm, hogy olvasod a történeteimet, és örülök, hogy tetszenek. Igyekszem most a nyáron ismét egy kicsit kikapcsolódni és írni.
      Pusz,
      Callie

      Törlés
  5. Szia Callie!
    Egy évvel megkéstem azzal a bizonyos beígért kommentel (nem tudom, emlékszel-e még), de elszaladt velem az év, a saját blogom is válságállapotban volt, ami a frisset illeti. :D Nekem nagyon tetszik, hogy ennyire a realitás talaján maradtál a történéseket illetően, Charlotte-ot amúgyis imádom, szóval nekem nagy bajom nem volt vele, hogy Robinnal összeszűrték a levet, bár azért Lionelt eléggé sajnáltam... Mariát viszont (a gyerek Mariát) amúgy is nehéz elviselni, szóval valahol még érthető is Robin részéről :D Egy bajom van vele -remélem ezt most nem látja senki rajtad kívül- a megcsalás-kártya nálam is benne van a pakliban. Picit félek, hogy plagizálás szagú lesz, de amúgy is motoszkált bennem, és úgy érzem, egyszerűen nem tudom kihagyni a szálakból, mert sokat elvenne belőle. :/ Remélem, nem fogod zokon venni. :) Mindegy, ennyi elég belőlem! :D
    Imádtam, hogy ennyire közel került a történeted a XXI. századhoz, zseniálisan felvezetted a történelmet, ami a De Noir család mögött és mellett húzódik, a generációk és a világ változásának és különbségének kiéleződése a Világháború hátterével... egyszerűen csodás volt. Annnnnnyira olvastam volna még azt a szálat. Nekem az egyik kedvencem lett. Bár nehéz lenne választani, hogy ha ez az egyik kedvencem, akkor mi a másik... mert valamiért mindegyik az egy picit. Az eredeti, mert az az eredeti és Robin&Maria -különösen a te írásaidban- mindig is a kedvenc mesepárosom lesz, Corinne és Armand, mert az a páros egyszerűen imádnivaló, bármin is mentek keresztül, Fabiané, mert akkor is minden karácsonyra Fabiant kérem, ha a poligámia élete vágya :D, Lionellé és Charlotté, mert két ilyen király személyiség félszerelem-félérdek házassága hihetetlenül sajátos... szóval igen. Hiába tűnök el mindig, végleg nem tudnék. Hiába előztél be az egyik történeti aduászommal nagy bánatomra (:D), cseppet sem izgat, mert akkor is függője vagyok az eseményeknek. Még akkor is, ha -csakúgy mint neked is a kommentemre- egy évet kell várjak a következőre. Csak így tovább, és folytasd, amint alkalmad, időd, ihleted engedi. Tudom, milyen nehéz ezt a hármat-négyet összeidőzíteni! :)
    Puszi,
    Rajongód a kezdetektől, Phoebe

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Phoebe!

      A megcsalás... hát igen. Emberek vagyunk :) remélhetőleg Robin is... :) és a fiatal Maria mellett én is teljesen belelátom ezt az egészet... attól még te is írhatsz nyugodtan szerelmi háromszögekről. :)

      Bevallom a 20. századi történet nekem is az egyik kedvencem lett. Ha Robin-Maria és Armand-Corinne után választhatok, akkor biztos, hogy Shana és Forest jön. Én nagyon egyedinek éreztem az ő történetüket. Olyannak, amilyet még nem írtam, és ezért nekem ez különösen értékes volt. Megvolt a hangulata az egésznek, a világháború, a változás, a jövőbe tekintés... ezért nagyon nehezen illeszkedtem vissza Robinhoz és Mariához... mert közben több gondolatszálam is megmaradt a jövőben... hát ismét merítettem egy kis ihletet úgyhogy... ha lesz pár nap nyugi, akkor írnék...
      köszönöm, hogy írtál, és még felbukkansz nálam :) igyekszem valami újdonsággal is szolgálni.
      Pusszantlak:
      Callie

      Törlés
  6. Csak egy kérdésem van. Lesz folytatás? És ha lesz, akkor mikor? Már nagyon nagyon nagyon várom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, még ebben az évben. :) Talán még ebben a hónapban. :)
      Üdv: callie

      Törlés